Wij hergebruiken verzendmateriaal

Niks weggooien

Zo duurzaam mogelijk, is een van de pijlers van mijn bedrijf en mijn leven. Ik kan er niet tegen om dingen die nog goed zijn weg te gooien. Bij een teveel aan spullen kijk ik eerst wat hergebruikt kan worden. Door mezelf of iemand anders. Privé betekent dat dat we spullen naar de kringloop brengen, als we het niet op marktplaats kunnen verkopen. Kleding die nog prima is, brengen wij naar tante Pollewop in Tilburg. Dat is een superleuke 2e hands kledingboetiek en de opbrengst gaat naar een goed doel. Je kunt er ook leuk voor jezelf shoppen , ‘voor weinag’, zouden ze in Den Haag zeggen (ik kom uit Naaldwijk, vlakbij Den Haag).   

Dozen en vulchips

In de winkel krijg ik veel bestellingen binnen. Leveranciers verpakken hun waar in een degelijke doos die bestand is tegen gooien en stapelen door de bezorgdienst. Binnenin zit vaak opvulmateriaal: plastic luchtzakken, papier of vulchips. Dit verzendmateriaal is bijna altijd nog goed voor een volgende ronde. 

Eigen webshop

Daarom bewaar ik het voor bestellingen in mijn webshop en voor het opsturen naar klanten die verder weg wonen. Maar regelmatig puilt de kelder uit en is er veel te veel verzendmateriaal.

Wie wordt er blij van?

Gelukkig heb ik een winkelier in Hilvarenbeek en 2 webshops die mijn teveel goed kunnen gebruiken. Zij hoeven zo geen dure dozen of vulmateriaal te kopen. En ik hoef goed materiaal niet weg te gooien. Hoe fijn is dat!

Doe jij mee?

Om mijn klanten uit te leggen waarom ze hun bestelling in een doos met vreemde opdruk ontvangen, heeft mijn vormgeefster Monica een sticker ontworpen, voor op de hergebruikte dozen. 

Ik nodig jou ook uit. Doe je mee, aan het hergebruiken van verzendmateriaal? Bewaar wat nog goed is. Misschien ken je iemand met een webshop. Diegene is vast blij met gratis goede doosjes en gratis vulmateriaal. Informeer eens in je eigen omgeving naar mensen of bedrijven die het kunnen gebruiken.

Ken je zelf niemand met een webshop? Op Facebook heb ik een groep aangemaakt, waar mensen en ondernemers elkaar kunnen opzoeken om vraag en aanbod van verzendmateriaal op elkaar af te stemmen. Zet daar je aanbod en je locatie. Dan gaan we er samen voor zorgen dat er minder verspilling en afval en meer hergebruik gaat plaatsvinden.

Tips

Heb jij zelf een tip voor hergebruik van verzendmateriaal? Deel hem met me, dan voeg ik hem toe aan de tips,

Tips van klanten:

  • Bewaar voor verkoop van spullen via marktplaats of Vinted
  • Breng teveel dozen en tassen naar de kringloopwinkel

Support hergebruikende ondernemers

We kunnen ook de webshops en winkels die verzendmateriaal hergebruiken steunen, door daar te kopen of ze aan te bevelen bij familie en vrienden. Dit zijn een paar voorbeelden van ondernemers die ik ken die hergebruiken:

Merken die mij altijd recyclebaar vulmateriaal sturen: 

Ik hoop dat jij ook actief probeert om verspilling te voorkomen. Leuk om van je te horen hoe jij dat doet! 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd