Wanneer gaat u naar uw drogist?

Column Uw Drogist in De Uitstraling - week 44/31 okt 2023

Wanneer gaat u naar uw drogist? 

Bijvoorbeeld als u klachten heeft die wat lastig zijn, zoals kramp in de spieren. Of onrustige benen. Hoofdpijn. Een trillend ooglid. U bent moe, door bijvoorbeeld veel aan uw hoofd, of stress. Menstruatiepijn en sjagrijn, wat zich elke paar weken weer aandient. Of als u huileriger bent of een kort lontje heeft als gevolg van uw hormonen. ZIekte, klachten en ongemak. Echt niet leuk en best lastige dingen. Maar niet levensbedreigend. Bij twijfel gaat u natuurlijk naar de huisarts. 

Wij luisteren goed naar onze klant. Als wij aanleiding zien, adviseren wij u om naar de huisarts te gaan, voor de zekerheid. Wij nemen uw gezondheid heel serieus. 

Vaak kunnen wij u met kleine kwalen, zoals bovenstaand, goed helpen. Het zijn voorbeelden van zelfzorgklachten. Zelfzorgklachten zijn het werkgebied van de drogist, Wist u dat de drogisterij een typisch Nederlands verschijnsel is? 

Andere zelfzorgvragen waarmee u naar uw drogist kunt gaan zijn bijvoorbeeld hoest, verkoudheid, oorpijn, rugpijn, eelt, wondjes, slechte weerstand, hooikoorts, koortslip, niet goed slapen, krampjes bij uw baby, uw steeds weer zieke kind na kinderdagverblijf of school, hoofdluis, vaginale schimmel, etc etc. Klachten in deze sfeer.

Het voordeel is dat wij met natuurlijke producten werken zoals fytotherapie en homeopathie. Fytotherapie zijn middelen die plantendelen bevatten, kruidenpreparaten. Homeopathie zijn middelen die verdund, gepotentieerd zijn. Zij geven het lichaam een prikkel tot genezen. In tegenstelling tot chemische middelen, ofwel medicatie, geven fytotherapie, homeopathie en orthomoleculaire middelen geen bijwerkingen. Natuurlijk moet u zich aan de geadviseerde dosering houden, net als bij medicatie. 

Wist u dat veel van de eerstgenoemde klachten met een mineraal kunnen worden aangepakt? Weet u welk mineraal dat is? Er zit wel flink kwaliteitsverschil in de verschillende merken, dus niet elk merk van elke ‘drogisterij’ werkt hetzelfde of even effectief. 

Vraag altijd advies bij het gebruik en de dosering, als u bij uw drogist bent. Wij adviseren graag zo persoonlijk mogelijk en stellen daarom eerst een aantal vragen. Dat kan bij ons in de winkel of in een privé consult, dat laatste is niet in elke drogisterij mogelijk. 

Column De Uitstraling - Wanneer gaat u naar uw drogist?

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd