Wat kies jij om te adviseren?

Column Vrouwenspreekuur in Lijfblad

In de zelfzorgbranche heb je als professional veel keus om te adviseren. In tv reclames worden vooral de chemische producten gepromoot (waarbij niet geschuwd wordt ze heel natuurlijk over te laten komen). Wat op zich vreemd is, gezien het imago dat aan natuurlijke producten is en wordt meegegeven.


Drogistdiploma

Bij het studeren voor mijn drogistdiploma, een paar jaar geleden, vond ik de inhoud verrassend. Onder andere verrassend qua inhoud. Het bevestigde mijn voorkeur voor welke producten ik aan klanten voorstel.


Veilig

Wat moet een bijna drogist kunnen en kennen op het examen? Het komt neer op het kennen van de doseringen van producten die nog veilig zijn voor de klanten. Voor mij voelt dat niet ok. Als iets in een te hoge dosering slecht is voor mijn lijf, schade kan aanbrengen, dan neem ik het liever helemaal niet. Dan pak ik liever iets natuurlijks, dat een werking heeft zonder ook een risico in te houden.

Natuurlijk kun je ook van kruiden teveel nemen en moet je rekening houden met waarschuwingen, contra indicaties en interactie.

Voor mij voelen fytotherapie, homeopathie en gemmotherapie veel veiliger dan de chemische OTC producten. Ons lijf begrijpt deze aanpak ook veel beter, aangezien je natuur op natuur laat aansluiten.

Daarom stel ik klanten liever fyto of homeopathie voor en als het lichaamsverzorging betreft, zo natuurlijk mogelijke merken en producten. Want wat je op de huid gebruikt, trekt in en daarom is het ook daarbij van belang naar de ingrediënten te kijken. Hoe meer je aan kunt sluiten op de natuur, des te prettiger en minder belastend het is voor onze lichamen.


Vitaliteit

Door voor echt natuurlijk te kiezen, bescherm je je lijf tegen toxinen, waarmee je onder andere je lever beschermt. Hoe minder chemische middelen en acties nodig zijn, des te beter. Met die chemische middelen kun je best problemen wegkrijgen of levensverlengend bezig zijn (dan hebben we het niet meer over zelfzorg), maar vitaliteit zal niet afkomstig zijn van een chemisch middel. Dat komt echt van binnenuit en vergt een bij jouw (klant) passende leefstijl, natuurlijke lichaamsverzorging en zo nodig natuurlijke supplementen.

Wat kies jij?

Liefs, Arianne

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd