Verras de mensen in je omgeving

Column Vrouwenspreekuur Lijfblad 5 2023

Laatst werd ik ontzettend verrast. Door de vrouwen om me heen. De meeste van deze vrouwen waren tot dan niet zo zichtbaar aanwezig voor mij. 

Even een paar maanden terug in de tijd. Als je mijn voorlaatste column hebt gelezen, weet je misschien nog dat ik schreef over een droom, over het starten van een natuurlijk gezondheidscentrum. Ik verraste mezelf met dat ik me bij het schrijven van de column realiseerde dat ik die droom ging waarmaken. 

En nu is het al zover! Het Natuurlijk Gezondheidscentrum Mevrouw Ooievaar is een feit! Hoe snel kan het gaan! We zijn pas 4,5 maand verder! 

In ons Natuurlijk Gezondheidscentrum huist de drogisterij, 2 spreekkamers, een workshop/lezingenruimte, een winkel met relaxstoelen en een seniorenwinkel. Eind van het jaar vestigt de mesoloog zich in een van de spreekkamers en er zijn meerdere andere aanvragen van gezondheidsprofessionals. SUPERGAAF!!!

De winkel op de nieuwe locatie loopt lekker en gaat door de ontwikkelingen nog meer mensen aantrekken. Er zijn al veel klanten, waaronder therapeuten en mensen met een gezondheidspraktijk, die naar onze winkel verwijzen. Vanuit de drogisterij verwijzen wij weer klanten naar therapeuten en praktijken. Wat me op het idee bracht om daar meer uit te halen en in te investeren. We kunnen elkaar versterken. 

Wat als we die mensen nu eens samen brengen? Iedereen die werkgerelateerd naar de winkel verwijst met iedereen naar wie wij verwijzen. Elkaar versterken. Om te polsen of er interesse in is, postte ik een berichtje in onze nieuwsbrief en op onze social media. En de reacties overweldigden mij! Binnen no time hadden we bijna 30 aanmeldingen en enthousiaste reacties! 

Mensen haakten vooral aan op het ‘elkaar versterken’. Dat verraste mij het meest. 

Is het zo bijzonder, om uit te spreken dat je elkaar wilt versterken? Dat je het mooie in het werk van een ander ziet en diegene haar klanten gunt? Dat je zelf weet wat je te bieden hebt en dat benoemt?

Weet je wat nog het leukste was van de startbijeenkomsten? De voorstelronde aan de hand van ‘waar word jij blij van’? De stralende gezichten als ze dat benoemen, als daar naar gevraagd wordt. Wij gaan ervoor. Wij gaan met deze groep elkaar versterken en onze klanten versterken. Het mooiste in elkaar en onszelf oproepen. Want er is voldoende, er zal altijd voldoende zijn, je hoeft elkaar niet als concurrent te zien.  

Wat kun jij doen? Hoe kun jij een ander verrassen, blij maken, laten stralen? Misschien is het zo makkelijk. De intentie hebben om elkaar te versterken. Elkaar vragen waar jullie blij van worden. Het werkt toch zo dat als je weet waar een ander blij van wordt dat je dat onthoudt en geen kans onbenut laat? 

Waar ik blij van word? Als iemand me vraagt mee te kijken naar waar degene mee vastloopt. Als iets verbeterd mag worden, geperfectioneerd, en dat naar mijn inzichten gevraagd wordt. Als ik praktische oplossingen mag bieden. Als ik mensen mag inspireren :-)))))

liefs, Arianne 

Column VrouwenSpreekuur Lijfblad 5 2023 Verras de mensen om je heen

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd