Uit je tenen

Column Vrouwenspreekuur in Lijfblad

Wat vragen we toch veel van onszelf. We lopen maar te rennen, te vliegen en te regelen, met in ons hoofd onzekerheid over hoe we financieel deze winter doorkomen. Dan komt daar de extra zorg om onze ouders en kwetsbare mensen in onze omgeving bij en vragen de omstandigheden om extra tijd en aandacht aan de kinderen te besteden, naast ons werk! Wat is dit voor tijd? 

Bezinnen

De winter nodigt bij uitstek uit om wat rust te nemen en je te bezinnen. Hoe loopt het in je leven? Wat loopt lekker? Wat niet? Hoeveel stress levert je omgeving op? Hoeveel en welke stress komt er uit jezelf voort? 

Luister naar jezelf

Laten we dit maar voortduren: dat je geen invloed lijkt te hebt op je eigen leven, dat je je laat leven door je omgeving? Dat werkt niet zo lekker, hè? Daar word je zelf goed ziek van, ziek van jezelf. Baal je daar soms niet van? Dat je je niet hebt laten horen? Niet hebt geluisterd naar je binnenste? 

‘Ermee zijn’

De wereld heeft jouw kracht nodig. Jouw woorden, jouw gedachten. Vind je weg om je te laten horen en zien. De winter is de perfecte tijd om daarop te broeden. Op hoe je dat (meer of beter) kunt gaan doen. Daarmee bedoel ik niet dat je er diep over moet gaan nadenken, maar dat je ‘ermee gaat zitten’, het ‘ermee zijn’. Op een moment dat je even rust, even pauze neemt. Je telefoon op stil zet en uit de buurt legt, er geen tv aan is en er geen andere mensen om je heen zijn. Misschien wel met pen en papier of met je laptop om je gedachten op te schrijven. Wat speelt er binnenin jou? Wat wil je dat er gezegd, gehoord, gezien wordt? Wat komt er naar boven? 
Schrijf maar op. 
Luister eens naar jezelf.

Precies goed

Hoe mooi zijn mensen? Hoe mooi zijn je kinderen? Je ouders? Je vriendinnen? Hoe zou de wereld eruitzien, als zij meer naar zichzelf luisterden en meer van hun wijsheid en moois deelden? 
Hoe mooi en bijzonder ben jij? Hoe zou de wereld mooier kunnen zijn, als mensen wisten wat jij weet? Jouw passie kunnen zien, horen, lezen, beleven? 
Ga daarvoor! Je bent niet voor niets zoals jij bent. Je bent precies goed!! 

Liefs, Arianne

Column Vrouwenspreekuur Lijfblad nr 5 2020 Uit je tenen

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd