Ongesteld?!

Column Vrouwenspreekuur in Lijfblad

Mijn lievelingsonderwerp! Vast niet het jouwe :). Ruim twaalf jaar geleden stond ik binnen twee uur met meer dan tweehonderd nare opmerkingen op geenstijl.nl. Vanwege mijn twitteraccount menstruaticoach. Ja, klopt, er mist een e, omdat twitter maar 15 tekens hanteert. Daar gingen de opmerkingen over, maar vooral over het nodig zijn van een coach bij het menstrueren. Dat werd echt belachelijk gevonden. 

Menstruatiecoach

Waarom kwam ik met de term menstruatiecoach? Ik vond menstruaties al jaren een gedoe, viezig en baalde van de krampen. Tijdens mijn eerste zwangerschap raakte ik ‘in awe’ ten aanzien van hormonen… Wauw, wat kunnen die jongens je in de greep hebben… Sindsdien heb ik me met hart en ziel in de vrouwelijke cyclus verdiept, snap ik het en is het mijn favoriete onderwerp. Omdat er zoveel te halen en te leren is, over het vrouw-zijn, het vrouwelijke lichaam, vrouwelijke gezondheid en de vrouwelijke cyclus.

Vrouwelijke cyclus

Op mijn visitekaartje staat ‘inspirator vrouwelijke cyclus’. Het is echt nodig dat we de cyclus en het vrouwelijke lichaam weer met alle respect gaan behandelen. Deel je ervaringen met elkaar, praat erover, vraag en luister.

Geen man

Mijn boodschap? Vrouw, je bent geen man, je bent een vrouw. Probeer elke dag meer vrouw te zijn. Vrouw, je bent niet ongesteld. Als je menstrueert ben je gezond. Gezond genoeg om je voort te planten. Vrouw, wees niet vies van je menstruatie¬bloed of je eigen lijf. Je bent natuur. Vrouw, als je in je vrouwelijke kracht wilt staan, begin dan met het ontdekken van je vrouwelijke natuur, je lichaam, je cyclus.

Boek

Sinds geenstijl.nl heb ik vrouwen gecoacht aan de hand van de cyclus, introduceerde ik menstruatiecups en wasbaar maandverband in een drogisterij − lang voordat ze in andere drogisterijen kwamen − en schreef ik een boek over vrouw-zijn. In oktober 2018 publiceerden Marjon van der Harst en ik het boek: Wauw! Ik word vrouw! en opende ik de eerste vrouwendrogisterij van Nederland: Drogisterij Mevrouw Ooievaar. Tegen de wind in. Omdat ik het boeiend en belangrijk vind.

Duik je mee de vrouwelijke cyclus in? In elke volgende editie van Lijfblad bespreek ik in deze column meer over het oervrouwelijke.

Arianne


Je kunt voor het vrouwenspreekuur een afspraak maken via Drogisterij Mevrouw Ooievaar in Hilvarenbeek.

 

Column Vrouwenspreekuur in Lijfblad

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd