Oktober: maand van de borstgezondheid

In oktober zetten wij onze borsten centraal. We kennen allemaal de verhalen en risico's van borstklachten, maar omdat energie de gedachte volgt, focussen wij op borstgezondheid. Vanuit Drogisterij Mevrouw Ooievaar, de enige vrouwendrogisterij van Nederland, informeren we je graag zo goed mogelijk over vrouwelijke gezondheid. 

Borsten zijn belangrijk. Je voelt je er vrouwelijk door en je kunt er je baby mee voeden. Ze zijn onderdeel van je vrouwelijke lichaam en daarom alleen al de moeite waard om liefdevol mee om te gaan. 

Wij hebben het dan ook niet over borstcontrole, om te checken of er iets mis is. Fijner is het om je borsten dagelijks met aandacht aan te raken zodat je ze goed leert kennen en het merkt als het ergens anders aanvoelt dan normaal. Je kunt dat onder de douche doen of bij het insmeren met fijne olie of bodylotion. Liefdevol met je lichaam omgaan. 

Als je preventief te werk wilt gaan, kun je ook droogborstelen. Daarmee activeer je je lymfesysteem, om lymfevocht met afvalstoffen, af te voeren en zo je lichaam op te schonen. Droogborstels kun je in onze webshop vinden. 

Ben je benieuwd naar mee informatie over borsten? Dan hebben we leuk leesvoer voor je. De magazines van De Groene Zuster en het boek van Claudia van het Kaar: BOOBS, boekje open over borsten

Ben je meer van het luisteren en ontmoeten? Kom dan zaterdag 18 november naar onze workshopruimte, dan komt Claudia je vertellen en meenemen in het onderwerp borstgezondheid. 

Heb je vragen over je borsten of over borstgezondheid? Stel ze, wij gaan ons uiterste best doen ze te beantwoorden. Wij zijn geen arts, maar wel grote liefhebbers en fans van borsten. 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd