Je vrouwelijke gezondheid verbeteren

Column Vrouwenspreekuur in Lijfblad

Vanwege onze hormonen is ons systeem heel anders dan dat van mannen. Terwijl wij een totaal ander systeem hebben, krijgen we bij gezondheidsproblemen hetzelfde voorgeschreven als mannen… Is het niet slecht dat er veel minder bekend is over hoe vrouwelijke gezondheid te verbeteren dan hoe mannelijke gezondheid te verbeteren? Daar breng ik graag verandering en verfrissing in!

 

Vrouwelijke gezondheid

Onze gezondheid gaat verder dan het fysieke. Je kunt zelf flinke verbeteringen in je gezondheid realiseren zonder dat je alles weet over je hormonen.

Te Voelen

Contact maken met je lichaam en voelen wat je nodig hebt en wat je niet nodig hebt of wilt. In verbinding zijn met jezelf.


Aanwezig te zijn

Je ruimte en je lijf innemen en helemaal aanwezig zijn in het moment. Niet bang zijn, maar staan voor wie jij bent. Jij bent de moeite waard. Je bent precies goed zoals je bent.

 

Je te uiten

Zeggen wat je te zeggen hebt. Want jij bent hier niet voor niets, nu. Je hebt jouw ingevingen en ideeën niet voor niets. Uit je. Laat weten wat er in jou gebeurt. We hebben jou nodig.

Te reageren

Actie nemen op dat wat je lichaam aangeeft. Je lichaam doet het zo goed mogelijk voor jou. Valt er iets op? Onderzoek dat en handel ernaar. Opvliegers doen gezellig mee, ze zijn als een rood stoplicht. Ze geven een signaal aan jou af. Door steeds beter naar de signalen van binnen uit te luisteren, word je er beter in. Door er steeds meer mee te doen, word je zelfstandiger, assertiever, gezonder en gelukkiger.

Met je cyclus te bewegen

Mee naar binnen en naar buiten bewegen, met je vrouwelijke cyclus mee. Eer je jezelf door goed voor jezelf te zorgen. Door richting en tijdens je menstruatie je aandacht naar binnen te richten en open te staan voor boodschappen van je lichaam. Onze intuïtie is niet voor niets zo sterk die dagen. Na de menstruatie beweegt de energie weer naar buiten. Na de eisprong weer naar binnen.

Je voormoeders te eren

De moeders in jouw bloedlijn eren. Dankzij wie ben jij er, dankzij wie besta jij? Natuurlijk waren ook de mannen in je bloedlijn van belang en niet te vergeten: je ‘tantes’.

Je te verbinden

Verbinden met andere vrouwen. Zie het goede en mooie in de vrouwen om je heen. Elkaar taxerend opnemen is zo niet meer van deze tijd. We hebben elkaar nodig. Onzichtbaar zijn we allemaal met elkaar verbonden. Je kunt dat voor je zien. In je linker en rechterhand de handen van andere vrouwen, in spiralende cirkels zijn we hand-in-hand verbonden en zijn we er voor elkaar.
Heeft iemand steun nodig? Stel je een supportcirkel voor, mensen hand in hand om degene heen. Je mag ook zelf in het midden gaan staan. Want er bestaat geen geven zonder ontvangen.

Wil je meer verdieping of een afspraak voor jezelf maken? Dat kan, via mijn website of telefonisch. Je bent van harte welkom, ik ben er voor jou.

Liefs, Arianne

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd