Mevrouw Ooievaar: van drogisterij tot natuurlijk gezondheidscentrum

Focus op Drogisterij Mevrouw Ooievaar in De Uitstraling - door Jan Stoel 

Mevrouw Ooievaar: van drogisterij tot natuurlijk gezondheidscentrum

“Drogisterij Mevrouw Ooievaar is voor mij echt een ontdekking. Het is veel meer dan een ‘gewone’ drogisterij. Men heeft tijd voor je, gaat met je in gesprek en komt met adviezen waar je echt iets aan hebt. Zo heb ik wat last van eczeem; altijd die verdomde jeuk. Ik kocht uiteindelijk Uzepia-crème, gemaakt van geitenmelk. Hè, dacht ik, het zal me benieuwen. Maar het werkte meteen. Het helpt ook bij andere huidirritaties zo blijkt. Ik kom voor mijn familie nu ook wat halen,” zegt een klant aan de kassa.

“Dit geeft precies weer hoe we werken en wat we voor een drogisterij zijn,” vertelt eigenaresse Arianne van den Berg.  Sinds 2018 is ze als drogist actief in Hilvarenbeek. “Ik vind het belangrijk om mensen echt te helpen en aandacht te geven. Dat zit gewoon in mijn genen,” zegt ze terwijl ze wijst naar een serie foto’s die boven een wandmeubel in de zaak staan. “Dat is zijn mijn voormoeders, met mij er tussen. Allemaal sterke vrouwen. Bijvoorbeeld mijn overgrootmoeder die in Wateringen lang geleden het Wit-Gele Kruis opzette en enorm begaan was met de gezondheid van mensen in haar woonomgeving. Net als zij willen we bij Mevrouw Ooievaar een fundamentele bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen. We richten ons op het gehele gezin, maar zijn wel gespecialiseerd in vrouwengezondheid. Die is anders dan bij mannen, omdat vrouwen hun eigen hormoonsysteem hebben. In onze zaak kom je biologische en zo duurzaam mogelijk gemaakte Nederlandse producten tegen. Alleen maar kwaliteitsproducten, van voornamelijk vrouwelijke ondernemers. Die Uzepia-crème is daar zo’n voorbeeld van. Wist je dat geitenmelk een ware ontdekking voor mij was op het gebied van huidverzorging? Het brengt de huid tot rust en herstelt het natuurlijk evenwicht. Bovendien bevat het alleen maar natuurlijke ingrediënten. Ontwikkeld door een vrouwelijke ondernemer in Kudelstaart. Zo kan ik over ieder product in onze drogisterij iets vertellen. Of het nu de thee is met ons eigen label, de supplementen die we verkopen, de producten van Loveli (die de eerste deodorant ontwikkeld heeft zonder aluminium; een deo die dus natuurlijk is en echt werkt), et cetera.” 

Gezondheidscentrum

Ariannes echtgenoot, Jurgen, doet de bedrijfsvoering, maar helpt even zo vlot de klanten. Madelief is een speciale medewerker. Ze is doula, zorgt dus voor de niet medische begeleiding bij bevalling. Arianne: “We gaan graag in gesprek met onze klanten, denken met hen mee en als de vragen (voornamelijk t.a.v. vrouwen’problemen’) wat meer aandacht vragen, dan heb ik daarvoor een speciale spreekkamer ingericht. Boven de zaak bevindt zich een grote cursusruimte die gebruikt wordt voor cursussen. Vandaag is er een cursus creatieve coaching. Vanaf december is hier de mesoloog actief. Mesologie is een geneeswijze die gericht op de individuele benadering van de patiënt en op de zelfgenezende kracht van het organisme. We hebben er ook netwerkbijeenkomsten met therapeuten. Past allemaal perfect bij Mevrouw Ooievaar. We ontwikkelen hier een nieuw gezondheidscentrum waar men terecht kan voor zaken die te maken hebben met natuurlijke gezondheid. Daar passen de Seniorenwinkel en de Relaxst-zaak voor relaxstoelen, die in ons pand gevestigd zijn, zeker bij.”

Broekenvet en 4711

“Op zaterdagen hebben we iets speciaals. We stellen dan iets bijzonders in onze zaak centraal, bijvoorbeeld een kennismaking met aromatherapie. We hebben zoveel te bieden hier: cadeauartikelen, ‘oude’ producten, zoals 4711 Eau-de-cologne, Fresh-up after shave, anijstabletten en wat te denken van broekenvet (ideaal voor de wielrenner). Loop eens binnen op de Diessenseweg 13 in Hilvarenbeek en maak kennis met ons,” besluit Arianne.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd