Een goed begin van je vrouwentijd

Een goed begin is het halve werk, dat vulde je in je hoofd aan, toch? Mooi, want daar wil ik heen. Een goed begin van de vrouwentijd, hoe krijgen we dat voor elkaar?

Pittige puberteit

De puberteit en gaan menstrueren is best een pittige tijd. Je lijf verandert, je groeit in de lengte, je lichaam wordt ronder, mensen gaan je anders bekijken en behandelen en jij zelf moet daar je weg in zien te vinden. Van kind word je een vrouw, ga er maar aan staan.

Aangenaam

Hoe leuk is het dan als die overgang ook een beetje aangenaam gemaakt wordt? Als je een verrassingspakket krijgt met leuke spulletjes erin, speciaal voor deze (leef)tijd. Een zo leuk mogelijke kennismaking met vrouwenproducten zoals maandverband en tampons. En dan niet de gebleekte middelen, maar zo eco en bio mogelijk. Samen met duidelijke en goede informatie en een inspirerende boodschap.

Eco Menstruatie Box

Dat pakket heb ik samengesteld!! Na 2 jaar broeden heb ik mijn moed verzameld en ben ik gaan bellen en regelen. Alles klopte kennelijk, want het ging ineens heel vlot. Binnen 2 weken had ik alles rond en stond het op mijn social media en in mijn webshop: de Eco Menstruatie Box!

Mijn wens

Dat was een grote wens van mij. Om een verantwoord en leuk pakket samen te stellen, voor meisjes in de puberteit. Als voorbereiding op de menarche (de eerste menstruatie), als cadeau voor de eerste menstruatie of als verwennerij voor meiden die net of al een tijdje menstrueren.

Met dit pakket heb je alles in huis wat je nodig hebt voor de eerste menstruatie. Maar meiden van 14-16 jaar vinden het ook ontzettend leuk om te krijgen.

Mijn begin

Het begin van mijn vrouwentijd was niet zo spectaculair. Mijn moeder had geen idee wat ze ermee moest. Achteraf wel aandoenlijk eigenlijk. Maar voor mij had het bijzonderder, leuker, intiemer gekund.

Bij jou?

Hoe was het begin van je vrouwentijd voor jou? Wat deed je moeder toen je haar vertelde dat je bloedde? Was het een goed begin of kon het beter? Hoe ga jij dat aanpakken voor jouw dochter of kleindochter?

Alle meisjes een goed begin

Van de moeders die al een Eco Menstruatie Box gekocht hebben heb ik zulke leuke reacties gekregen! Echt hartverwarmend. Ik gun elk meisje zo’n leuk begin. De een is vooral blij met het unieke tasje waar het in zit, de ander leest elke avond in het boek, maar elk meisje voelt zich verwend en gezien èn de interesse in het mooie van vrouwzijn is gewekt.

Als elke meisje toch

Als elk meisje toch eens zo’n start van haar vrouwzijn zou hebben. Wat voor vrouwen helpen we daarmee creëren? Krachtige vrouwen, die zelfstandig zijn, hun eigen kostje kunnen verdienen, voor zichzelf opkomen, weten wat ze willen, op hun verlangens afgaan, nee zeggen tegen de dingen die ze niet willen. Omdat ze ooit, van iemand, de boodschap hebben ontvangen dat het bijzonder en mooi is, om vrouw te zijn. En dat dat kan door dicht bij de en je eigen natuur te blijven.

Liefs, Arianne

Je vindt de Eco Menstruatie Box op Instagram en in de webshop van Arianne: drogisterijmevrouwooievaar.nl

 

Een goed begin van je vrouwentijd_Column Vrouwenspreekuur

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd