Droge Huid

Column Uw Drogist in De Uitstraling 

Droge huid

Bijna iedereen heeft wel eens een droge huid. Steeds meer mensen hebben serieuze huidklachten: flink droge huid, die jeukt en soms schilfert, tot eczeem en psoriasis. In de winkel krijgen we heel vaak de vraag of we iets voor droge huid hebben. Natuurlijk hebben we dat! 

Beginnen bij het begin

Onze eerste vraag is: waar was je je mee? Als dat een vloeibare zeep is, zoals je shampoo en doucheproduct, maar ook handzeep in de keuken en bij het toilet, is het goed om die eens onder de loep te nemen.  

Je had het misschien niet verwacht, maar je vloeibare zeep kan de reden zijn voor je huidklachten. Veel producenten gebruiken namelijk SLS of SLES, om hun product lekker (goedkoop) te laten schuimen. Kijk maar eens op de etiketten van de vloeibare zepen die je in huis hebt. Vaak zie je wat moeilijke woorden als 2e ingrediënt genoemd, die naar SLS of SLES afgekort kunnen worden. Deze ingrediënten kunnen huidklachten verergeren en zelfs veroorzaken. 

Voor deze vloeibare zepen met huid-irriterende stoffen hebben wij een heel goede vervanger, die heel geschikt is voor alle huidjes, ook voor mensen met eczeem. Dit is een stuk zeep, gemaakt van 6 biologische oliën met geitenwei. Eigenlijk een vette zeep, die niet uitdroogt en wel heel goed schoonmaakt. Met verschillende geuren zoals lindebloesem (mijn favoriete geur!). Het is echt heel prettige zeep, hij blijft lang goed en hard. Fijn voor je huid en lekker goedkoop. Je kunt er je handen mee wassen, douchen en zelfs je haren mee wassen. Er zijn trouwens ook heel goede shampoobars, er zijn zelfs shampoobars die minder jeuk en schilfers geven.

Smeren

Die droge, jeukende, schilferende huid willen we insmeren. Wat kun je smeren op je droge huid? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Niet elke huid is hetzelfde en soms werkt het ene product een tijd fijn en dan weer het andere. In de praktijk blijken bijvoorbeeld geitenmelkcreme, Skin Food van Weleda, calendulazalf, sheabutter, jojoba olie en argan olie heel prettig te zijn. Welke voor jou goed is, zul je moeten uitproberen, want elk mens is anders en heeft eigen voorkeuren. 

Darmen

Kom je niet van je klachten af, zelfs niet nadat alle vloeibare zeep is afgeschaft en je met goede producten smeert? Dan is de oorzaak dieper gelegen, bijvoorbeeld in de darmen. Daar kun je met voeding en supplementen aan werken. De mesoloog kan hier een rol in hebben, aangezien die kan meten wat effect zou kunnen hebben en wat niet.

Soms kunnen huidklachten een erfelijke reden hebben. Daar is met bepaalde natuurlijke therapieën ook verbetering in te bereiken. 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd