Reacties


NBD Biblion

"Het vrouwelijk lichaam is altijd lastig geweest om over te praten. Zeker als het gaat over menstruatie, veranderingen tijdens de pubertijd en hygiëne. Vraag maar eens aan je vriend of hij tampons wil meenemen tijdens het boodschappen doen. Er wordt daarnaast ook weinig informatie gegeven, bijvoorbeeld op school, over hoe een vrouwelijk lichaam werkt en wat er ‘daarbinnen’ allemaal gebeurt.

Wanneer je het boek openslaat staat er meteen “wie wil er nou een boek over menstruatie lezen?”. Dat klopt, wie wil dat nou? Maar alleen al door deze opening wil je automatisch verder lezen! Er wordt geschreven over jezelf zelfverzekerd voelen over je lichaam en over vrouwelijke kracht. Ik denk dat dit hele belangrijke termen zijn (zeker in deze tijd!!!)...

Lees meer

...
 

Romana Switzer 
Health & Lifestylecoach, Orthomoleculair Therapeut, Coacht Ambitieuze vrouwen


 "De titel alleen al is er een om te bejubelen, want wat is het toch fijn om vrouw te zijn 😃
⭐️
En dat fijn niet altijd hetzelfde als makkelijk betekend, wil niet zeggen dat je er niet van kan genieten. En genieten lukt nog beter wanneer je je eigen lichaam begrijpt! 💗
🌟
Ik was dan ook heel blij toen ik dit boek van @wauwikwordvrouw won via @mandyronda

Met 4 meisjes in huis, een must have! Op een leuke, begrijpelijke manier wordt uitgelegd hoe het vrouwen lichaam werkt, welke veranderingen er aan komen in de puberteit, hoe het nou zit met baby’s enzo 😉 Alles heel positief en toegankelijk verwoord.
Mijn jongste 2 luisterden aandachtig en er kwamen mooie gesprekken op gang!
⭐️
Ik ben altijd al heel open over de 🌸 en de 🐝 met mijn meiden. Toen ik nog als juf werkte in het onderwijs heb ik te vaak gezien dat ouders het lastig vinden deze dingen bespreekbaar te maken en lieten het liever aan school over. Met vaak verkeerd verankerde ideeën over liefde, sex of de lichamelijke veranderingen bij de leerlingen.
🌟
Dit boek leert jouw dochters (jezelf, jij als docent, vaders en zonen) alles wat belangrijk is bij het opgroeien tot zelfbewuste vrouw 💗🌸⭐️"


... 

Michelle van der Molen
student


"Doordat dit boek zo luchtig en simpel spreekt over het vrouwelijk lichaam is het voor alle leeftijden goed om te lezen. De plaatjes laten duidelijk zien hoe alles werkt, wat soms schokkend kan zijn als je nog nooit een ‘vrouwelijke onderkant’ hebt gezien. Er worden duidelijke symbolen weergegeven en leuke vergelijkingen gemaakt, daarnaast worden er tips gegeven die goed bruikbaar zijn. Ik heb ondertussen al een tijdje ervaring met vrouw zijn, maar ik heb zeker geleerd van dit boek. Een heel mooi boek dat een hoop duidelijkheid geeft voor meisjes én jongens!"

Lees haar volledige reactie


...

Vrouwenpoli Boxmeer
Barbara Havenith

Marjon van der Harst overhandigt in dit filmpje het boek aan een enthousiaste Barbara Havenith (van Vrouwenpoli Boxmeer en het boek Hormoonbalans voor Vrouwen). Dankjewel voor je enthousiasme Barbara, leuk!

Bekijk het filmpje

...

Eva Brouwer
presentator, vrouwelijke dagvoorzitter en presentatietrainer en de moedigste presentator die we kennen.

Zij heeft het openlijk over ongesteld on stage! In de aflevering daarover noemt Eva ons boek in Pak je podium-tv.
Dankjewel Eva Brouwer!

...

Fynn
15 jaar

"Ook als jongen is dit een super leerzaam boek. Zo begrijp je meiden ook wat beter en kan je ze helpen als ze ergens mee zitten. Het is geweldig dat hier eindelijk een boek voor is, aangezien het als ouder ook lastig kan zijn om hier met je dochter over te praten. Nu kunnen ze dit boek lezen en zijn ze al wat meer op de hoogte van hun eigen lichaam."

...

Marianne Huising
auteur van de boeken Kruidenwijsheid, Levensbomen en Kruidenkracht voor Tieners

"Wat een prachtig boek hebben Arianne van den Berg en Marjon van der Harst geschreven. Vlot en informatief met zachte tekeningen. Een supervoorlichtingsboek die je gewoon ergens laat slingeren voor je dochter op weg naar jonge vrouw."


...

JM Ouders
Soraya Vogelaar 4 okt 2018

Kinderboekenweek 2018 tip: het boek ‘Wauw! Ik word vrouw!’ over ongesteldheid
Twijfel je over hoe je het thema ongesteldheid en lichaamsveranderingen in de puberteit kan bespreken met je dochter? Dan kan dit boek wellicht een handige leidraad zijn. Het behandelt verschillende thema’s over de lichamelijke ontwikkeling van vrouwen en meisjes. waar vragen over kunnen zijn.

Lees de volledige reactie

...

Greetje van den Eede
auteur van de boeken Vruchtbaarder dan je denkt - Kinderwens Gids, Zwangerschapsreflexologie - werkboek, Fertiliteitsreflexologie - werkboek

"Een schitterend boek ontdekt voor jonge meisjes! Prachtig geïllustreerd, heel toegankelijk en respectvol."...

Jorien Lamers
moeder van 3 kinderen en hatha yogadocente (36 jaar)

"Een mooi boek, ook voor grote meisjes. Als vrouw denk ik mijn lichaam al aardig te kennen, toch heeft het boek me wat geleerd. Dat het vaak nog taboe is om over bijvoorbeeld de menstruatie te praten mag wat bij betreft eindelijk eens doorbroken worden. Meer weten over je lichaam, de hormonen kennen en de cyclus ervaren helpen daarbij.

Een must-read dus voor alle moderne vrouwen (in wording). En nog een plus: het boek brengt niet alleen het vrouwenlichaam maar ook een vrouwenleven in beeld."

...

Liset Dettingmeijer
van Life in Progress

"Hoi Arianne, ik heb net geboeid en met veel plezier jullie boek gelezen. Veel wist ik (gelukkig) al, maar ik heb me ook laten verrassen. Wat mij raakte is de verbinding met de natuur. Natuurlijk weet iedereen wel dat de vrouwelijke cyclus een natuurlijk gegeven is, maar in deze maatschappij zijn we daar zo ver van afgedwaald en wordt het vooral als ongemak en lastig gezien.

Jullie hebben met dit boek de natuurlijkheid weer terug gebracht in de vrouwelijke cyclus. En wel op een hele toegankelijke en open manier. Voor ieder meisje, of zij nu jong of oud is. Dankjewel daarvoor! Ik zou willen dat ik zo’n prachtig boek had gehad rond mijn eerste menstruatie."

... 

José

"Ik vind jouw boek erg leuk en speels geschreven Arianne, met een heldere uitleg. Het roept een gezonde nieuwsgierigheid op. Zelf had ik het heel snel uit. Ook al ben ik een 'groot' meisje, ik heb toch nog dingen gelezen die ik nog niet wist. De illustraties zijn grappig, mooi en ondersteunen de tekst. Een aanrader voor iedere ouder met opgroeiende kinderen die haar of zijn kind niet in een vreemd bos wil laten jagen zonder goede voorlichting. Wat ik ook zo leuk vind is de toon die het vrouw worden een feestje van verwondering maakt. Heel lichtvoetig maar toch serieus.

Ik heb het boek gegeven aan een vriendin van mij die een 'elfje' heeft. Ben benieuwd naar de reactie van haar dochter!"

...

Tante Maria
88 jaar

“Jullie hebben met deze uitgave een meesterwerk verricht. Ik hoop dat veel kinderen en hun ouders van dit boek gebruik zullen maken en met plezier hun kinderen gaan voorlichten.”