Over ons

Drogisterij Mevrouw Ooievaar

Op 7 oktober 2018 opende Drogisterij Mevrouw Ooievaar haar winkeldeur: de eerste vrouwendrogisterij van Nederland!

Vrouwendrogisterij

Drogisterij Mevrouw Ooievaar is een heel unieke drogisterij, met heel veel aandacht voor vrouwengezondheid. Omdat vrouwengezondheid anders is dan mannengezondheid. Vrouwen hebben hun eigen hormoonsysteem, met eigen klachten en eigen ‘oplossingen’. Er wordt (naar mijn mening) te weinig aandacht en belang gehecht aan vrouwengezondheid, waardoor heel veel vrouwen met klachten leven. Vaak kun je het beter overleven noemen. Omdat de klachten heel heftig kunnen zijn en die het functioneren in het dagelijks leven enorm kunnen beïnvloeden.

Natuurlijk hebben we over de woordkeuze nagedacht en bedoelen we niks negatiefs gendertechnisch gezien. Voel je svp niet aangesproken en probeer de strekking van ons doel te volgen. We helpen graag iedereen met gezondheidsklachten. Met luisteren, met leefstijl- en voedingstips en met supplementen. Heeft u zelf klachten? U bent van harte welkom in de winkel en om een afspraak voor het vrouwenspreekuur te maken, als u graag ongestoord wilt praten en wat dieper op uw vragen wilt ingaan.

Boek WAUW! IK WORD VROUW!

Met de juiste kennis hoeven vrouwen niet met klachten rond te lopen. Daarom is informeren en bewuster maken wat wij doen. En daar beginnen we het liefst op jonge leeftijd mee. Als het lichaam van een meisje verandert, is het een goed moment haar te leren over wat er in haar lichaam en haar leven kan gaan gebeuren. Daar is een heel leuk en goed boek voor geschreven (door mij en Marjon van der Harst): WAUW! IK WORD VROUW!

Iedereen zou dit boek moeten lezen. Omdat het basisinformatie geeft over vrouwzijn, die bij de meesten van ons ontbreekt.  

Ook vertelt het heel duidelijk over vruchtbaarheid, van de vrouw en de man. Kennis daarover is bij weinig volwassenen op peil. Denkt u goed geïnformeerd te zijn? U kunt uw kennis testen via de cyclusquiz (en de overgangsquiz).

Hele gezin

Natuurlijk betreft het leven een vrouw meer dan alleen haar cyclus (-gerelateerde problematiek), vandaar ons uitgebreide assortiment op het gebied van vrouwzijn, eten en drinken, huis, cadeaus en gezin.

Zo natuurlijk, biologisch en duurzaam mogelijk

Omdat wij een vrouw zien als natuur, gezien haar voortplantingsvermogen, adviseren en gebruiken we het liefst zo natuurlijk mogelijke, zo biologisch mogelijke en zo duurzaam mogelijke producten. Deze aard vind je terug in onze producten en in onze processen. We streven naar hergebruik, recyclen en juiste afvalscheiding. We zoeken daarin steeds partners die ons teveel willen hergebruiken.

Specials

Voor het assortiment zijn we ‘picky’ m.b.t. onze leverancier-partners. Het liefst werken we met Nederlandse vrouwen die geweldige producten hebben ontwikkeld. En die zijn er! Ga zeker even neuzen bij onze ‘Specials’! Hoe lokaler en Nederlandser, hoe liever.  

Deel omzet naar goed doel dat vrouwelijke gezondheid verbetert

Educatieve sessie en schenking van duurzame menstruatieproducten
Elk jaar schenk ik een deel van de omzet aan een goed doel dat aan de gezondheid en het welzijn van vrouwen bijdraagt. Als je krap bij kas zit, schiet het maken van duurzame gezonde keuzes tijdens je menstruatie erbij in. Daar kan en wil ik aan bijdragen voor wie ervoor open staat en je leren over je vrouwelijke natuur.
In 2020 vond deze sessie en schenking plaats aan Quiet Hilvarenbeek.

Over Arianne van den Berg

De vrouw achter Drogisterij Mevrouw Ooievaar en auteur van het boek WAUW! IK WORD VROUW!

Drogisterij Mevrouw Ooievaar is het resultaat van mijn ontdekkingstocht door het leven, van de combinatie leergierigheid, drive tot verbeteren en interesse in het menselijk lichaam en wezen. Ik schrijf graag en hou van puzzelen, stroomlijnen en verbanden leggen. En van de zon, pure chocola, mijn kinderen, mijn man en van het beste van een situatie maken. Zonder mijn gezin, vriendinnen, familie en vele inspirerende vrouwen in mijn leven, was ik niet waar ik nu ben. 

We hebben elkaar nodig, inspireer anderen door jezelf te zijn en deel. Deel je liefde, je levenservaring en wat het leven je heeft gebracht.